Pető Intézetben BBMM Babamasszázs

Nemzetközi Pető Intézet Korai Fejlesztő Központja olyan gyermekek számára nyújt komplex fejlesztést, akik a központi idegrendszer károsodása következtében nem életkoruknak megfelelően fejlődnek.

A konduktív nevelés annál eredményesebb, minél fiatalabb életkorban veszi kezdetét. A Korai Fejlesztő Központ céljai közé tartozik a családi nevelés segítése, a gyermek óvodai, illetve iskolai életre való felkészítése.

2013-ig heti rendszerességgel önkéntes egyesületi tagok segítségével ingyenes fejlesztő foglalkozásokat tartottunk a mozgássérült tanulóinak, akiknek ezzel a fizikai és mentális fejlődés lehetőségeit bővítettük.

Sajnos ekkortól megváltozott minden, az eddig nagyobb jogi önállóságot biztosító közalapítványt, amelyet a 1990-es években eredetileg a Nagy-Britanniából érkezett támogatások fogadására hoztak létre, megszüntették.

A fenntartó szerepét  egy állami tulajdonban lévő kft. vette át a Nemzetközi Pető Közalapítványtól, amit megszüntettek.

Addig szinte “önfenntartó” intézmény, hisz a külföldről érkező fizetős családok eltartották és gazdasági függetlenséget biztosítottak a alapítvány számára.

A változások hatására a konduktorok kezdtek külföldön munkát keresni. Egy jómódú arab család akár két konduktort is tudott eltartani a sérült gyermeke mellett egyénileg alkalmazni.

Az alapítványi működés lehetővé tette, hogy más módszerekkel is segítsék a gyermekek gyógyulását, így a BBMM Baranyi Baba Masszázs Mozgás módszerével is segíthettünk.

3babamasszazsbbmmA Módszerről bővebben ide kattintva olvashatsz!

Kemény munka, sok küzdelem, sok öröm, szeretet és játék – erről szóltak a hétköznapok a Pető Intézetben.

Egy példa az ott töltött órákból: a Pető Intézet kis lakója súlyos izomsorvadási problémákkal élt, azonban a több alkalmas masszázs foglalkozás után láthatóan javult állapota és a végzett mozgások koordináltsága, emellett a gyermek mentális állapotában is érezhető volt a javulás.

Ez a gyermek megjegyezte a kezelések végén egyesületünk önkéntes vezetőjének:

 

„Ági, ne vedd el a kezed, olyan jó meleg, mint egy kályha!”

Pető IntézeentbA Baranyi Baba Masszázs Mozgás (BBMM) nevet viselő korai fejlesztő módszer előnye, hogy a szülő minden jelentősebb előképzettség nélkül képes elsajátítani a fogásokat, és a már korábban leírt formában maga is részesévé válni gyermeke fejlődésének. 

A BBMM előnye, hogy az egészségügyi mellett egyben pszichológiai és pedagógiai tanácsadást és foglalkozást is nyújt, emellett pedig bármilyen orvosi kezelés nagyszerű és természetes kiegészítőjeként működhet.

Kompenzálja a más terápiák okozta kezelések fájdalmas mellékhatásait, és az érintés valamint a finom mozgatások alapelvein fejti ki jótékony hatását.

2013-tól már sajnos már nem fért bele, hogy egy más módszer is segítse a beteg gyermekek fejlődését.

További képek ide kattintva nézhetők meg!

 

 

Recommended Posts