Gyermek Masszázs “három az egyben”

Gyermek Masszázs Tanfolyam

A gyermekmasszázs egy olyan gyengéd érintési technika, amelyet a gyermekek testi és érzelmi jólétének támogatására alkalmaznak. A masszázs során a szülő vagy a gondozó finoman simogatja, nyomkodja és simítja a gyermek testét, használva enyhe nyomást és gyengéd mozdulatokat. Ennek az alapjait a thai masszázsból vettük ki, mert azt lehet a legbiztonságosabban alkalmazni a gyerekeken. A thai masszázsnak  eleve az a lényege, hogy nincs erőkifejtés a vendégen, hanem a testringás megfelelő alkalmazásával mélységi nyomást gyakorolunk.

A gyermekmasszázs lehetőséget nyújt a szülőknek és a gyerekeknek kölcsönös kapcsolat kialakítására és megerősítésére. A gyermekmasszázsnak számos előnye lehet: 1. Fizikai fejlődés támogatása: A masszázs nehézségek a gyerekek izomtónusának és mozgékonyságának fejlesztésében. 2. Stressz csökkentése.

Ajánlott korcsoport: 3-15 éves kor.

(Ez alatt külön babamasszázs tanfolyamon tanulunk dolgozni.)

A “három az egyben” képzésben a következő folyamatokat tanuljuk:

  • Gyermekek ruhás száraz masszírozása földön
  • Gyerekek olajos masszírozása
  • Gyermeknek ajánlott mozgásformák

A mozgás gyakorlatokat a gyermek önindítottan végzi, de sokkal hatékonyabb, ha ez masszírozás után végeztetjük el vele.

Az érintésnek rendkívül fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban. Olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni.

A mozgásfejlődés és ezzel együtt az idegrendszer fejlődése szigorú hierarchia szerint valósul meg. Ha kimaradnak, vagy felcserélődnek az egyes lépések, vagy nincs elegendő tér és lehetőség a gyakorlásra, akkor hibák csúsznak a gyermek fejlődésébe.

A mai felgyorsult stresszes világunk nagyon negatív hatással van a gyerekek pszichikai egészségére. Nincs sokszor elegendő minőségi idő a szülőkkel, magukba folytják a problémákat. Nehezen nyomon követhető az internet világában az őket ért ingerek, a baráti körök stb. A stressz hatására jóvalta korábban lehet rajtuk tapasztalni olyan testi tüneteket, amik inkább a felnőttekre lenne jellemző. A mai gyermekeknek sokkal több  információt kell tudniuk feldolgozni, mint nekünk, annak idején. A számítógép használat a szem-kéz koordinációt, a logikát ugyan fejleszti, de elengedhetetlen az egészséges élethez, hogy mindezek mellett a játszótéren is lehetőséget kapjon a fejlődésre.

Gyermek thai masszázs

Alapvetően abban különbözik a nyugati típusú masszázsoktól – például a svédmasszázstól -, hogy míg az utóbbi az izmokat és a testet kezeli, addig a keleti kultúrában az “energiapályák szabad áramlásán” van a hangsúly.

A keleti emberek világnézete ugyanis energiaalapú, szerintük mindennek az eredete az energia, a rezgés, az anyag is csak ennek egy megnyilvánulási formája.

A gyermekmasszázs a szervezet öngyógyító erején alapul, összetett, testi, lelki és szellemi harmóniát segítő módszer. Bárhol és bármikor végezhető, nem kell hozzá semmi.

Ha a gyermek egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.

A masszírozó alakítson ki közeli kapcsolatot a gyerekkel, mert ha ez a lékkör barátságos, akkor érzi magát biztonságban, (mint a családias környezetben) akkor tud csak jó munkát végezni. 

Gyermek olajos masszázs

Az olajos masszázs fogások szintén a “száraz” thai masszázs energia pályáira épül, de vivőanyaggal és simítő mozdulatokkal dolgozunk. Kicsit könnyebb ezért a nyugtató hatást elérni, illetve más fogások is benne vannak. Ezt a masszázs típúst lehet masszázságyon is végezni. A használható vivőanyagokról is esik szó a képzésen. 

Gyermek Mozgás

Az korai óvódás kortól az iskola kezdésig alakul ki a testséma. Megismerik a gyermekek a térirányokat, testrészeiket. Mozgás közben erősödik a gyermek önbizalma, önfegyelme, nő az energiája, ezáltal jobban tud majd koncentrálni és a tanulás is könnyebben fog majd menni.

A napi megfelelő torna segíti az izmok rendes fejlődését. A már valamilyen kialakult, vagy kezdődő kortünetet is lehet vele szabályozni, vagy megelőzni. Természetesen itt nem megyünk bele gyógytornászati szinten a mozgásokba, de egy alapvető általáson korrigáló/megelőző tornát tanulunk.

A tanfolyamdíj “három az egyben” AKCIÓSAN 56.000 Ft. 

A jelentkezés után küldjük a számlaszámot és további információkat.

Online Távoktatásban is végezhető: Tematika itt és jelenkezés ide kattintva.

További kérdéseit a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeknél tegye fel!

Szeretettel várjuk!

Jelentkezés:

Jelentkezési lap

A megjegyzés rovatba a választott tanfolyamot és időpontot kérem írni!


Megjegyzés

 

 

 

Recommended Posts