Mitől más a thai masszázs a svéd masszázs?

A thai masszázs és a svéd masszázs két különböző masszázsstílus, amelyek eltérő technikákat és filozófiákat alkalmaznak. Az alábbiakban összehasonlítjuk a két masszázsstílust:

1.Eredete:

A svéd masszázs Skandináviából származik, és az orvos- és fizioterápiás terápiákban gyökerezik. Per Henrik Ling svéd fizikoterapeuta fejlesztette ki a 19. század elején.

A thai masszázs Thaiföldről ered, és a hagyományos thai orvoslás és buddhista gyógyító technikák alapján fejlődött ki. Jivaka Kumar Bacha ayurveda orvos fejlesztette ki, állítólag Buddha orvosa is volt azután pálma leveken rögzítették, majd a Wat Pho nevű buddhista kolostor falaira felvésték őket. A mai napig tanítanak ott thai masszázst. A thai masszázsban a test energiapályáira és az energia egyensúlyára összpontosítanak.

2.Technikája:

A svéd masszázs főként simító, gyúró és dörzsölő mozdulatokat alkalmaz a test izmainak lazítására. Ez a masszázs különféle fogásokat és módszereket használ a feszültség és az izomgörcsök oldására. A svéd masszázsban a vendég általában alsónadrágban vagy fürdőruhában van, és valamilyen krémmel dolgoznak egy masszázságyon.

A thai masszázsban a masszőr az ujjait, könyökét, lábát és akár a testtömegét is használja. A masszázs tartalmazza a nyújtást, az ízületi mobilizációt és az akupresszúrás pontok stimulálását is. A thai masszázs hagyományosan egy kényelmes, rugalmas ruhában végezhető, és az ügyfél a földön fekszik. Később a thai masszázst is fejlesztették, és ma már masszázs ágyon történő, olajos verziója is van.

3.Célja:

A svéd masszázs célja az izmok lazítása, a vérkeringés javítása és a stressz csökkentése.

A thai masszázs célja az energiapályák megnyitása, az energiaegyensúly helyreállítása és az általános fizikai és mentális jólét elősegítése.

Mindkét masszázsstílusnak vannak előnyei, és a választás függ az egyéni preferenciáktól és az elvárt eredményektől. Ha bizonytalan vagy, érdemes mindkét típust kipróbálni, hogy eldöntsd, melyik felel meg leginkább az igényeidnek és preferenciáidnak.

Ha ki szeretnéd próbálni valamelyik masszázs típust:

Király Csenge

“Én mindkét masszázs típust tanultam és szeretem alkalmazni, visszajáró vendégeim általában rám is bízzák a döntést, hogy melyiket javaslom a számukra éppen.”

06204888583 –SMS-ben való jelentkezés kérjük!

kiraly.csenge@gmail.com

Honlap: www.signshealing.hu

Oktatás: 

A Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületénél pedig a legjobb oktatást kaphatod itthon, hogy elsajátítsd a thai masszázst!

Várunk szeretettel tanfolyamainkon: www.thaimasszazs.eu

Bővebb információ: 06706272232 Baranyi Ágnes

Online tanfolyamok: https://online-masszazs-tanfolyam.hu/

Recommended Posts