Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Thai Talp és Lábmasszázs Tanfolyam

november 18 @ 10:00 - november 19 @ 16:00

38000Ft

Thai  Talp és Lábmasszázs

A thai lábmasszázs eltér az itthon megszokott hagyományos láb ill. talpmasszázsoktól.

A masszírozás comb középig történik, beleértve a térd masszírozását is. Több mint egy kellemes közérzetjavító frissítő masszázs, a szervezet öngyógyító folyamatait képes beindítani.

A képzésünket nemcsak masszőröknek ajánljuk, bárki könnyen megtanulhatja!

A thai láb és talpmasszázs nemcsak a talpat, de az egész alsó lábszár és a térd hatékony masszírozását jelenti speciális fogásokkal. Különleges még abban is hogy egy „kis doktor”-nak nevezett segédpálcikát használ, mellyel nemcsak a reflexpontokat kezeli de masszázs mozdulatokat is végezhetünk vele.

A tanfolyamon nagy hangsúlyt helyezünk a helyes használatára. Nem az erősség határozza meg a hatékonyságát, hanem célzott kezelést lehet végezni mind tünetileg és okilag egyaránt. Hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, főként anyagcsere-betegségeknél. Gerincbetegségek és mozgásszervi panaszoknál is hatékonyan alkalmazható. Lelki eredetű problémák is támogatja az egyéb kezeléseket.

Hatását a helyi kellemes érzet mellett, kétféle távhatást is képes az egész szervezetre nézve kifejteni. Egyrészt az energia pályákon keresztül segít a blokkok oldásával és a szervezetet egyensúlyba állító öngyógyító mechanizmusok, másrészt a reflexológógi távhatása is érvényesül.

„A kis doktor”

Speciális pálcika amely a masszőr és szakember kezében válik doktorrá! A láb energia pályáit felszabadítja segítve ezzel a vér és nyirokkeringést. A lábmasszírozáshoz tartozik még a vállmasszírozás és s a hajas fejbőr átmasszírozása. Reflexológiai ismeretekkel kiegészítve csodálatos gyógyító masszázsfolyamat.

Képzésünk a tradicionális Wat-Po iskola rendszer folyamatára épülő, de az Európai emberek fő gondjait segítő oktatás. Magyar nyelvű jegyzet és oktatási segédanyagok támogatják a hatékony képzést. A masszírozáshoz egy különleges pálcikát is használnak, amellyel masszázs mozdulatokat és reflex pontok stimulálását is végeznek. A masszázs 1 órás folyamat, amelynek a végén a vállat, a fejet is átmasszírozzák.

A két láb a bal és a jobb test-félhez igazodva egységet képez.

A kettős szervek területei tehát, mint például a vesék, mindkét lábon megtalálhatók. A középen elhelyezkedő testrészek, mint a pajzsmirigy, mindkét talp belső felületén található. A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A „közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával a szervek működése pozitívan befolyásolható.

Nagyon fontos a ráhangolódás, a fejünk „kitisztítása” és a paciensre való koncentrált figyelem összpontosítása.

A lábat törülközőbe csavarjuk, úgy hogy előtte az egyik lábat egy kis masszírozó krémmel vagy olajjal bedörzsöljük, így is marad, ameddig a másikon dolgozunk.

Hallgatóink folyamat ábrákat is tartalmazó jegyzet mellé egy pálcikát is kapnak.

THAI LÁBMASSZÁZS KÉPZÉS TEMATIKÁJA

Témakör Elméleti órák Gyakorlati órák
Thaiföld, Wat Po- rövid áttekintés, masszázstörténet 1
Reflexpontok 0,5
Thai Lábmasszázs 1
A masszírozás története 1
Törülköző használat, láb becsomagolás és energia pályák szárazon történő masszírozása 0,5
A láb energia pályáinak olajos masszírozása 5
Pálcika használat a reflexpontok stimulálása 5
A thai lábmasszázs terápiás lehetőségei 1
Értékelés, zárás 0,5
Gyakorlati záróvizsga 0,5
Összesen: 16

 

Jelentkezés

 

 

Részletek

Kezdés:
november 18 @ 10:00
Vége:
november 19 @ 16:00
Összeg:
38000Ft
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , ,

Szervező

Thai Masszőrök Mo Egyesülete

Helyszín

TMME Oktatási Központja
Vörösvári út 7.
Budapest, 1035 Magyarország
+ Google Térkép