BBMM Babamasszázs

BBMM Babamasszázs oktatás

“A csoda a kezünkben van! Érintésünkkel, tapintásunkkal, célirányos mozdulatainkkal hozzásegíthetjük a gyermekeinket a testi és lelki harmónia kialakításához. Az igazi csodák pedig a gyermekink!” 
Dr. Scheuring Noémi gyermekgyógyász neonatólógus

A képzés elérhető folyamatos és hétvégi konstrukcióban, a folyamatos képzéshez minden kedden 9 órától lehet csatlakozni, délután már gyakorlati oktatás is van. Szerdán 9 órától 17-óráig lehet jönni, gyakorolni egyéni időbeosztásban, amikor önnek megfelel. Kedden 12 órától 16-óráig van lehetőség a gyakorlásra egyéni időbeosztásban.

BBMM Babamasszázs képzésünk ismertetője: 

A képzés során a hallgatók elsajátíthatják a thai masszázs folyamatát, művészetét. A képzés első része elméleti oktatás mely során megismerkednek az alábbi témakörökkel:

 • Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés
 • Masszázstörténete
 • Nyomás-, nyomásfokozó technikák
 • Kar, könyök, láb használata a masszázs során
 • Javallatok, ellenjavallatok

Második része gyakorlati képzés:

 • Energia pályák a lábon, karon történő masszázs és technikák
 • Lábmasszírozás, kézmasszírozás
 • Hason fekvés masszázsfogásai
 • Mozgatások
 • Energia pályák az arcon
 • Gyakorlati záróvizsga
 • Értékelés, zárás

Az érintés csodákat tehet: 

A bébi és gyerek masszírozás segíti a mozgásfejlődést, minden szervre jótékony hatása van. Ez a módszer Magyarországon még újnak számít, hisz a Thai Masszázs e vállfa még nem terjedt el. A test pontjainak masszírozása a belső működés normalizálásában, amely egész fejlődési folyamatában segít. A bébi állapotának diagnosztizálása után kezdjük meg a kezelést, ha szükséges, akkor a baba orvosával is konzultálva. A baba mentális és lelki funkcióit egyaránt segíti, ez a szerettet teljes érintés a szülő és a gyerek között. Az apáknak különösen ajánljuk, hogy jó kapcsolatot alakítsanak a gyermekünkkel.

Stimulálja az idegrendszert és a lelki, és testi fejlődést segíti A jó emésztést segíti, ami hozzájárul a gyorsabb fejlődéshez. Lecsökkenteni a stressz és a nyugtalan állapotot, megnyugtatni a babát. A masszázs a légzőszerveket stimulálja, lenyugtatja légzőszerveket, csökkenti a köhögést és megszünteti az arcdugulást.

A masszírozás művelete: 

A szülő legyen fesztelen és érezzen kedvet a masszírozáshoz. Ez sem a szülő, sem a gyermek számára ne legyen kényszer. A szakorvosok feltétlenül bátorítják a szülőket erre a mindennapi “szertartásra”, mert a gyermek ez által megismeri teste korlátait, és rájön arra is, hogy az jó érzések forrása is lehet. A masszírozás elsődleges “jótéteménye” mégis érzelmi jellegű: erősíti a ragaszkodás szálait. A masszírozás kapcsolattartást jelent, és elősegíti, hogy a baba felismerje: nincs egyedül. A simogatás a baba masszírozásának egyik legfontosabb eleme. Mindig simogatással kezdjük és ezzel is, fejezzük be a mozdulatokat. Azt gondolom, főleg ha egy gyermek simogatásáról és érintéséről van szó, mindannyian szakértők vagyunk. Dédelgető kezünkkel ösztönösen vigaszt és szeretetet adunk át, szavak nélkül is.

Instrukciók: 

Megvizsgáljuk a viselkedését a mentális és a lelki funkciókat. A babagondozási tudásunkat, és ezzel együtt alkalmazzuk a thai stílust, és a tradíciókat. A masszázs egy szerettet teljes érintés a szülő és a gyerek között. Konzultálni a gyerekorvossal, hogy megtudjuk, van e ellenjavallata a masszázzsal kapcsoltban, vagy esetleg korlátozás. A masszírozó alakítson ki közeli kapcsolatot a gyerekkel, mert ha ez a lékkör barátságos, akkor érzi magát biztonságban, (mint a családias környezetben) akkor tud csak jó munkát végezni.

Javaslat pl. énekelni, játszani, simogatni. A masszázst nem, mint egy munkát kell felfogni, hanem mint egy belső indíttatást kell érezni. A szoba sem, túl hideg sem túl meleg, hanem kellemes környezet, hisz a baba levetkőzik. Kellemes környezetet kell biztosítani, törülközőt elő kell készíteni. Ugyan abból a típusból kell választani a készítményeket, az irritáló anyagokat kerülni kell. Olaj és hintőpor harmonizáljanak, és az allergia elkerülhető. A masszázs gyengédnek lágynak kell lennie, csak finom mozdulatokkal dolgozunk különösen a végtagokra ügyelve. Meg kell szakítani a masszázst, ha a baba sír, akkor folytassuk, ha már nyugodt.

TIPPEK: Kezdjünk minden foglalkozást ugyanazzal a rituáléval. Először is “kapjuk el” gyermek tekintetét. Dúdoljunk valamilyen vidám dalt. A masszírozáshoz a természetes alapú olajat a kezünkben dörzsöléssel melegítsük fel! A baba reakciójától függően a kezelés első alkalommal 2-15 percig tartson! Lényeges a nyugodt légkör és a “ráhangolódás”. Ha éppen nem érzünk kedvet hozzá, akkor halasszuk inkább későbbre a masszázst!

Apáknak:

Az apáknak különösen ajánljuk, hogy jó kapcsolatot alakítsunk a gyermekünkkel. A masszírozás közben közelebb kerülnek a gyermek szívéhez és elmélyíthetik a köztük kialakuló kötődést. “Valahányszor megmasszíroznak egy csecsemőt, a világ kicsit jobb hellyé válik, és a férfiak nem maradhatnak ki ebből.”

 


JELENTKEZÉSI LAP

A GDPR adatkezelési szabályai értelmében a megadott adatokat csak a tanfolyammal  összefüggésben kapcsolat felvételre használjuk. A végleges beiratkozás a tanfolyam kezdetekor lesz.

A jelentkezési lapnál a megjegyzés rovatba kérlek írd be a választott tanfolyam nevét és idejét, hogy pontosan azonosítható legyen melyik tanfolyamra jelentkezel!

Jelentkezési lap

Válasszon tanfolyamot!


Megjegyzés

[mc4wp_form id=”3454″] Tanulj egy hasznos és szerethető új szakmát!


Recommended Posts