Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kismama és női thai masszázs

április 15 @ 10:00 - április 16 @ 16:00

46000Ft

Kismama thai masszázs

A thai kismama masszázs a kismama problémáinak elsődleges enyhítésére a megfelelő mozdulatok kombinálásával összeállított 30-50 perces masszázsfolyamat.

Két fő fajtája van: az egyik szárazon laza pamut ruhában, a másik olajos technikával. Mindkét masszázsfajta földre tett matracon, oldalt fekvésben illetve ülő helyzetben történik.

A „száraz” technika a szemérmesebb várandósoknak javasolt. Ilyenkor a test energiavonalai mentén kötött sorrendben finom, lágy ringó mozdulatokkal nyomást gyakorlunk a láb, a derék, a hát és a nyak területén, hogy az igénybe vett testrészek megkönnyebbüljenek, ellazuljanak és felfrissüljenek. Különös figyelmet fordítva hátfájás enyhítésére és lábgörcsök oldására.

Ma Magyarországon az elterjedt nézet, hogy a várandósság idején nem szabad masszírozni. Keleten erről másképp vélekednek.

kismamamasszazsA masszázsnak valóban lehetnek veszélyei ebben az időszakban, ezért különleges figyelmet és tudást igényel a masszőrtől. Ha tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, akkor ezek a veszélyek elkerülhetőek. Sőt, a masszázsnak gyógyító, fájdalomcsillapító, relaxáló és közérzetjavító hatása lehet ilyenkor.

 

 


Kismama masszázs ülő helyzetben

A Kismama Masszázzsal célszerű csak szakképzett és tapasztalt masszőrt felkeresni, ugyanis a nem körültekintően végzett kezelések veszélyt jelenthetnek a kismamák számára. A szakképzett masszőr tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, így ezek a veszélyek elkerülhetőek. Kismama Masszázs olajokkal.

kismamamasszazs3Az olajok megválasztása attól is függ, hogy mi a célunk a masszírozással.

  • Ha relaxációs céllal alkalmazzuk, akkor általában levendula vagy rózsaolajt, kamilla kivonatot használunk.
  • Ha aroma terápiás céllal végezzük, akkor már markánsabb illatokat, és pezsdítőbb olajokat használunk, pl. ilang-ilang, rozmaring. Ha az olaj túl erős, akkor krémet is keverve hozzá hígítjuk.

A megszerezhető kompetenciák 

  • Terhesség trimeszterinek hormonális és élettani változásai és a leggyakoribb problémák ismerte.
  • Az alkati adottságok figyelembevételével kivitelezett önálló masszázsfolyamat alkalmazása.
  • A résztvevő készség szinten képes a gyakorlatban alkalmazni a különböző nyomástechnikákat.
  • A thai kismamamasszázs egyedi sajátosságát a páciensen személyre szabottan képes lesz alkalmazni.
  • Képes a masszázsfogásokat a terhesség alatt jelentkező mozgásszervi betegségek kezelésére, vegetatív zavarok enyhítésére és fájdalomcsillapításra használni.
  • A javallatok és ellenjavallatok keretein belül képes a kismama közérzetét kedvezően befolyásolni, és színvonalas szolgáltatást tud nyújtani.

Jelentkezés

Jelentkezési lap

A megjegyzés rovatba a választott tanfolyamot és időpontot kérem írni!


Megjegyzés

 

Részletek

Kezdés:
április 15 @ 10:00
Vége:
április 16 @ 16:00
Összeg:
46000Ft

Szervező

Thai Masszőrök Mo Egyesülete

Helyszín

TMME Oktatási Központja
Vörösvári út 7.
Budapest, 1035 Magyarország
+ Google Térkép