Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Holistic Life Coaching Haladó HÉTVÉGI II.

2021-07-30 @ 10:00 - 2021-07-31 @ 16:00

78000Ft

4 napos képzés TANÚSÍTVÁNNYAL

Főbb témák: pl. Konfliktusok, Tranzakció analízis, Kérdés technikák

Miért vonzok be mindig olyan embereket, akik tőlem függenek?

A konfliktus egyének vagy társadalmi csoportok közötti olyan ütközés, amely mögött igények, szándékok, vágyak, törekvések, érdekek, szükségletek, nézetek, vélemények, értékek szembenállása húzódik meg.

Konstruktív konfliktus: elősegíti a változást, energiákat szabadít fel és serkenti a kísérletezést, a cselekvési alternatívák jobb kiválasztását. Rendszerint az érintettek számára kielégítően végződik.

Destruktív konfliktus: a verseny egyenlőtlen felek között zajlik, alacsony az egyetértés a követendő szabályokat illetően és a felek kevéssé bíznak abban, hogy kölcsönösen be fogják tartani ezeket a szabályokat. Ide tartozik az a konfliktus is, amikor az egyik fél a másik teljes megsemmisítésére tör.

“Ezt megint nem csináltad jól… „  „Te sem vagy különb…”

Az ilyen és hasonló konfrontációkkal az a baj, hogy nem specifikus, hanem általános, lehet támadó és ezzel sértő is. A hétköznapi konfrontációban a folyamat nincs kezelve és irányítva. Mindannyian tapasztalhattuk, hogy egy apró nézeteltérésből hogyan kerekedik konfliktus, válás, per, akár háború is. Ha valakinek nincsenek megfelelő eszközök a kezében ahhoz, hogy párjával rendezze a problémákat, akkor nagyon egyszerűnek tűnik fenyegetőzni.

Kérdés Technikák

Leggyakoribb torzítások, melyeket un. meta-kérdésekkel pontosítunk, így a kijelentések mögé kerülve vissza lehet jutni a releváns részletekig, és így feltárhatóvá válik a valódi, belső élmény. Az emberek soha nem a valóságra reagálnak, hanem a valóságról kialakított képükre. Különbség van a belső tapasztalat, illetve annak nyelvi megjelenése között.

Jelentkezés:

Jelentkezési lap

A megjegyzés rovatba a választott tanfolyamot és időpontot kérem írni!


Megjegyzés

Részletek

Kezdés:
2021-07-30 @ 10:00
Vége:
2021-07-31 @ 16:00
Összeg:
78000Ft

Szervező

Baranyi Ágnes
Telefon:
06706272232
E-mail:
agi0510@gmail.com

Helyszín

TMME Oktatási Központja
Vörösvári út 7.
Budapest, 1035 Magyarország
+ Google Térkép