BBMM Babamasszázs
BBMM Babamasszázs oktatás

“A csoda a kezünkben van! Érintésünkkel, tapintásunkkal, célirányos mozdulatainkkal hozzásegíthetjük a gyermekeinket a testi és lelki harmónia kialakításához. Az igazi csodák pedig a gyermekink!” 
Dr. Scheuring Noémi gyermekgyógyász neonatólógus

A képzés elérhető folyamatos és hétvégi konstrukcióban, a folyamatos képzéshez minden kedden 9 órától lehet csatlakozni, délután már gyakorlati oktatás is van. Szerdán 9 órától 17-óráig lehet jönni, gyakorolni egyéni időbeosztásban, amikor önnek megfelel. Kedden 12 órától 16-óráig van lehetőség a gyakorlásra egyéni időbeosztásban.

A hétvégi képzés változó időpontban kerül megszervezésre, melyről hírlevélben tájékoztatjuk önöket, illetve a „Képzési időpontok” menüpontban érhető el információ. A haladó gyakorlóknak lehetőségük van csütörtökönként a Pető Intézetbe jönni.

A képzés díja: 35.000Ft. mely tartalmazza a jegyzetet és a vizsga díjat és 1db fényképes oklevelet. Részletfizetés lehetséges a folyamatos konstrukciónál. Igazolványképet kérjük hozzanak magukkal.

BBMM Babamasszázs képzésünk ismertetője: 

A képzés során a hallgatók elsajátíthatják a thai masszázs folyamatát, művészetét. A képzés első része elméleti oktatás mely során megismerkednek az alábbi témakörökkel:

 • Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés
 • Masszázstörténete
 • Nyomás-, nyomásfokozó technikák
 • Kar, könyök, láb használata a masszázs során
 • Javallatok, ellenjavallatok

Második része gyakorlati képzés:

 • Energia pályák a lábon, karon történő masszázs és technikák
 • Lábmasszírozás, kézmasszírozás
 • Hason fekvés masszázsfogásai
 • Mozgatások
 • Energia pályák az arcon
 • Gyakorlati záróvizsga
 • Értékelés, zárás

Az érintés csodákat tehet: 

A bébi és gyerek masszírozás segíti a mozgásfejlődést, minden szervre jótékony hatása van. Ez a módszer Magyarországon még újnak számít, hisz a Thai Masszázs e vállfa még nem terjedt el. A test pontjainak masszírozása a belső működés normalizálásában, amely egész fejlődési folyamatában segít. A bébi állapotának diagnosztizálása után kezdjük meg a kezelést, ha szükséges, akkor a baba orvosával is konzultálva. A baba mentális és lelki funkcióit egyaránt segíti, ez a szerettet teljes érintés a szülő és a gyerek között. Az apáknak különösen ajánljuk, hogy jó kapcsolatot alakítsanak a gyermekünkkel.

Stimulálja az idegrendszert és a lelki, és testi fejlődést segíti A jó emésztést segíti, ami hozzájárul a gyorsabb fejlődéshez. Lecsökkenteni a stressz és a nyugtalan állapotot, megnyugtatni a babát. A masszázs a légzőszerveket stimulálja, lenyugtatja légzőszerveket, csökkenti a köhögést és megszünteti az arcdugulást.

A masszírozás művelete: 

A szülő legyen fesztelen és érezzen kedvet a masszírozáshoz. Ez sem a szülő, sem a gyermek számára ne legyen kényszer. A szakorvosok feltétlenül bátorítják a szülőket erre a mindennapi “szertartásra”, mert a gyermek ez által megismeri teste korlátait, és rájön arra is, hogy az jó érzések forrása is lehet. A masszírozás elsődleges “jótéteménye” mégis érzelmi jellegű: erősíti a ragaszkodás szálait. A masszírozás kapcsolattartást jelent, és elősegíti, hogy a baba felismerje: nincs egyedül. A simogatás a baba masszírozásának egyik legfontosabb eleme. Mindig simogatással kezdjük és ezzel is, fejezzük be a mozdulatokat. Azt gondolom, főleg ha egy gyermek simogatásáról és érintéséről van szó, mindannyian szakértők vagyunk. Dédelgető kezünkkel ösztönösen vigaszt és szeretetet adunk át, szavak nélkül is.

Instrukciók: 

Megvizsgáljuk a viselkedését a mentális és a lelki funkciókat. A babagondozási tudásunkat, és ezzel együtt alkalmazzuk a thai stílust, és a tradíciókat. A masszázs egy szerettet teljes érintés a szülő és a gyerek között. Konzultálni a gyerekorvossal, hogy megtudjuk, van e ellenjavallata a masszázzsal kapcsoltban, vagy esetleg korlátozás. A masszírozó alakítson ki közeli kapcsolatot a gyerekkel, mert ha ez a lékkör barátságos, akkor érzi magát biztonságban, (mint a családias környezetben) akkor tud csak jó munkát végezni.

Javaslat pl. énekelni, játszani, simogatni. A masszázst nem, mint egy munkát kell felfogni, hanem mint egy belső indíttatást kell érezni. A szoba sem, túl hideg sem túl meleg, hanem kellemes környezet, hisz a baba levetkőzik. Kellemes környezetet kell biztosítani, törülközőt elő kell készíteni. Ugyan abból a típusból kell választani a készítményeket, az irritáló anyagokat kerülni kell. Olaj és hintőpor harmonizáljanak, és az allergia elkerülhető. A masszázs gyengédnek lágynak kell lennie, csak finom mozdulatokkal dolgozunk különösen a végtagokra ügyelve. Meg kell szakítani a masszázst, ha a baba sír, akkor folytassuk, ha már nyugodt.

TIPPEK: Kezdjünk minden foglalkozást ugyanazzal a rituáléval. Először is “kapjuk el” gyermek tekintetét. Dúdoljunk valamilyen vidám dalt. A masszírozáshoz a természetes alapú olajat a kezünkben dörzsöléssel melegítsük fel! A baba reakciójától függően a kezelés első alkalommal 2-15 percig tartson! Lényeges a nyugodt légkör és a “ráhangolódás”. Ha éppen nem érzünk kedvet hozzá, akkor halasszuk inkább későbbre a masszázst!

Apáknak:

Az apáknak különösen ajánljuk, hogy jó kapcsolatot alakítsunk a gyermekünkkel. A masszírozás közben közelebb kerülnek a gyermek szívéhez és elmélyíthetik a köztük kialakuló kötődést. “Valahányszor megmasszíroznak egy csecsemőt, a világ kicsit jobb hellyé válik, és a férfiak nem maradhatnak ki ebből.”

 

JELENTKEZÉSI LAP

A jelentkezési lapnál a megjegyzés rovatba kérlek írd be a választott tanfolyam nevét és idejét, hogy pontosan azonosítható legyen melyik tanfolyamra jelentkezel!

Név (kötelező)


Email cím (kötelező)


Telefon


Válasszon tanfolyamot!


Megjegyzés

Feliratkozás hírlevélre

Tanulj egy hasznos és szerethető új szakmát!

Hozzászólás

Hozzászólás

Recommended Posts